SPİRULİNA TARİHÇE

Spirulina her ne kadar 21. yüzyılın süper gıdası olarak tanıtılsa da yüzyıllar önce insanoğlu tarafından keşfedilmiş bir besindir. Spirulinanın, Texcoco gölü kıyısında yaşayan Aztekler tarafından tüketildiğine ilişkin en eski kaynak 1524 yılına dayanmaktadır. Ayrıca Çad gölü kıyısında yaşayan Kanembu kabilesi yerlileri de bu besini çok eski çağlardan beri tanımakta ve yiyecek olarak tüketmektedirler. Ancak, ticari kültürlerinin yapılması ve bilimsel alandaki çalışmaların başlaması ; ürünün 1963 yılında Fransız Petrol Araştırma Enstitüsü tarafından ortaya çıkarılarak, % 60-70 oranında protein içeren spirulina algini laboratuar koşullarında üretmeleriyle olmuştur. Daha sonra Nasa, astronotlara besin tableti yapılması amacıyla bu alg üzerinde yapılan ilk çalışmalara öncülük etmiştir.

Dünya üzerinde başta A.B.D, Japonya, Çin, Tayland ve Hindistan olmak üzere, birçok ülkede yıllık 1000 tonun üzerinde spirulina üretimi, yıllardan beri yapılmaktadır. FDA ( Federal Drug Administration)' nın 23 haziran 1981 tarihli raporunda spirulinanın çok çeşitli vitamin ve mineralleri içeren bir protein kaynağı olduğu belirtilmiş ve A.B.D' de satış ve tüketilmesine yasal olarak izin verilmiştir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.